book thassos hotel book now

Ελαιόλαδο Θάσου


Ο ελαιόκαρπος προέρχεται από ελαιώνες στους οποίους η καταπολέμηση του δάκου γίνεται με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους με βιολογικές μεθόδους ή χωρίς καμία καταπολέμηση. Παράγεται από την ποικιλία ελιάς “Θασίτικη” καλλιεργούμενη στο νησί της Θάσου.
Ο ελαιόκαρπος για επεξεργασία δεν περιέχει ξένες ύλες, δεν έχει δακοπροσβολές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% και δεν περιέχει αλλοιωμένους καρπούς σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.
Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία γίνεται εντός τριών ημερών, κατά ανώτατο όριο, από τη συλλογή του. Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται σε κλασσικά ή φυγοκεντρικά ελαιοτριβεία που διασφαλίζουν θερμοκρασίες της ελαιόπαστας, κατά τη μάλαξη όπως και σε όλες τις άλλες φάσεις επεξεργασίας, μικρότερες από 30 C.

Το ΘΑΣΙΤΙΚΟ ελαιόλαδο  έχει χρώμα βαθύ κίτρινο – χρυσαφί και χαρακτηριστικά ώριμου καρπού δηλαδή γεύση ώριμου καρπού ελιάς. Η κατηγορία του χωρίζεται σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ( Οξύτης από 0-0,8 βαθμούς) και ΠΑΡΘΕΝΟ (Οξύτης από 0,8 -1,5 βαθμούς).
Επίσης για την σωστή επεξεργασία του ελαιοκάρπου, οι ελαιουργικοί συνεταιρισμοί του νησιού,εφαρμόζουν την από κοινού έκθλιψη του ελαιοκάρπου με αποτέλεσμα να παραδίδεται στους ελαιοπαραγωγούς ,η ίδια ποιότητα ελαιολάδου.

book thassos hotel booking now