Ελαιόλαδο Θάσου
Ο ελαιόκαρπος για επεξεργασία δεν περιέχει ξένες ύλες, δεν έχει δακοπροσβολές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% και δεν περιέχει αλλοιωμένους καρπούς σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.
Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία γίνεται εντός τριών ημερών, κατά ανώτατο όριο, από τη συλλογή του. Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται σε κλασσικά ή φυγοκεντρικά ελαιοτριβεία που διασφαλίζουν θερμοκρασίες της ελαιόπαστας, κατά τη μάλαξη όπως και σε όλες τις άλλες φάσεις επεξεργασίας, μικρότερες από 30 C.
Το ΘΑΣΙΤΙΚΟ ελαιόλαδο έχει χρώμα βαθύ κίτρινο – χρυσαφί και χαρακτηριστικά ώριμου καρπού δηλαδή γεύση ώριμου καρπού ελιάς. Η κατηγορία του χωρίζεται σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ( Οξύτης από 0-0,8 βαθμούς) και ΠΑΡΘΕΝΟ (Οξύτης από 0,8 -1,5 βαθμούς).
Επίσης για την σωστή επεξεργασία του ελαιοκάρπου, οι ελαιουργικοί συνεταιρισμοί του νησιού,εφαρμόζουν την από κοινού έκθλιψη του ελαιοκάρπου με αποτέλεσμα να παραδίδεται στους ελαιοπαραγωγούς ,η ίδια ποιότητα ελαιολάδου.